איך מבשלים בורגול

מתכון איך לבשל בורגול

בורגול פילאף, מרכיב צדדי ומזין במטבח המזרח תיכוני, לבורגל יש טעם מעט אגוזי ומענג אשר נותן לנו מרקם לעיס משביע. אל תחששו מלדעת איך מבשלים בורגול, זה לא קשה ובריא (פחות למטוגן). מתכון זה עבור סוג בורגול פילאף, פחמימה מלאה ועשירה בסיבים תזונתיים, העשוי מגרעיני חיטה המבושלים ומיובשים.

איך לבשל בורגול

בין אם אתם מכינים סלט טאבולה מרענן, בורגול קר עם ירקות או בסיס בורגול עבור פלפלים ממולאים, בורגור קציצת בורגול משמש כבסיס מצוין. במתכון הקל לביצוע שלנו אנו נדריך אותכם בשלבים פשוטים להכנת בורגול טעים ומקווים שירשים את הטועמים סביבכם.

רכיבים:

הוראות הכנה לגבי הבורגול:

שוטפים את הבורגול במים קרים בעזרת מסננת שתשמור על הבורגל שלא יברח.
להרטיח 2 כוסות ציר ירקות או מים חמים.

בישול הבורגול:

מוסיפים את הבורגול לאחר שטיפה למים רותחים.
לאחר שהמים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ 15 עד 20 דקות או עד שאתם רואים שהבורגול רך וספג את הנוזלים.

טיגון הירקות: (במידה ומעוניינים בירקות מטוגנים)

אפשר לקחת רק את הירקות שלא צורכות בישול ולהוסיף את הירקות קרים למנה כמו בתמונה.
במידה ואתם רוצה ירקות מוקפצים:
מארגנים מחבת נפרדת ומחממים חמאה או שמן זית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל הקצוץ לא מומלץ לשרוף (אבל מי שאוהב שרוף יכול לנסות)
לאחר מכן מוסיפים שום טחון למשך 30 שניות נוספות.
מוסיפים את הירקות הקצוצות שבחרתם ומטגנים עד שהם מגיעים למצב רך אבל לא ממש. (עבור מנה יותר בריאה אפשר לבשל או לאדות את הירקות)

לאחר שהבורגול מבושל, מערבבים בצורה עדינה עם מזלג בכדי להפריד בין הפירורי בורגול ותשתדלו שלא לגרום לו להיות עיסה.
מוסיפים את הירקות המוקפצים לבורגול לאחר הבישול ומערבבים.
אפשר להוסיף לפי הטעם כמון טחון, כוסברה או פטרוזליה קצוצה, מלח ופלפל וחתיכות לימון בצד (המתכון הזה אוהב לימון למי שחובב את טעם הלימון).

אפשר להוסיף גם גרגירי חומוס למאכל (משתלב טוב במנה).

מצאו עוד מתכונים טעימים תחת קטגוריית הבישולים שלנו, איך מבשלים עדשים שחורות, בישול מעניין של פלפלים ממולאים, רוטב קל להכנה של רביולי ועוד מתכונים מגוונים לבישול ארוך או קצר, סלטים ועוד.

מתכונים נוספים

error:
דילוג לתוכן