איך מבשלים חומוס גרגירים

איך מכינים גרגירי חומוס?

חומוס גרגירים, מאכל מענג וקלאסי מומלץ לכל מטבח. המתכון מציע הזדמנות יצירתית להתנסות עם קטניות שונים כדי ליצור מנה בריאה וכן גם יכול להיות לשלוח אותכם למיטה אם תכבידו באכילה. יצא לכם לשאול את החברים איך מבשלים חומוס גרגירים? כששואלים אותך איך מבשלים, זה לא כל כך קשה כמו שחושבים, אפילו פשוט יחסית. המתכון כאן לא כל כך קשה ועל ידי שילוב של טחינה עם שום, לימון ומרכיבי החומוס אתם יכולים להשיג ממרח קרמי, משביע ועמוס בחומרים מזינים בעל ערכים תזונתיים שיכול להשתלב בצורה מדהימה עם פיתות, ירקות וקרקרים לשומרים.

בין אם אתם מחפשים לגוון את השולחן או את ארוחת הצהריים, החומוס שלכם יכול להוסיף עוד מנה מלאת תזונה לשולחן שלכם. חומוס גרגירים הוא אופציה טעימה ומזינה שלבטח תענג את בלוטות הטעם שלכם.

איך מכינים גרגירי חומוס

המתכון מתאים עבור 4 – 6 אנשים. תרצו יותר, תכפילו את הכמויות.

רכיבים למתכון:

הוראות הכנה:

  • השריית החומוס: שוטפים את החומוס היטב ומשרים אותם למשך 8 שעות לפחות (או למשך לילה שלם) בקערה גדולה מכוסה במים. מומלץ לבדוק שגרגירי החומוס רכים לפני הוצאת הגרגירים, במידה ועדיין הגרגירים לא רכים, יש להמתין עוד 2 שעות לפחות. מסננים ושוטפים אותם שוב. מניחים אותם במסננת מכוסה בבד למשך שעה. (אפשר לשמור קצת גרגירים לתוספת מעל למנה).

  • בישול וטחינת החומוס: לאחר השריית החומוס, מסננים היטב את גרגירי החומוס. מרתיחים מים, מוסיפים את הגרגירים ואת יתר התבלינים (טחינה, שמן הזית, השום, מיץ הלימון, הכמון והמלח). מבשלים שעה על אש נמוכה ולאחר מכן אפשר להעביר את כל התכולה למעבד מזון, לנינג׳ה או לבלנדר חזק. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי (במידה ותרצו מרקם גס, מומלץ לגרוס עדין עם מעבד ברמה יוצר נמוכה).

  • איזון מרקם החומוס: מזגו מים בכף אם החומוס סמיך מדי. מרקם החומוס יכול להיות לטעמכם, יש שאוהבים גס (שהגרגירים לא גרוסים בצורה מלאה) ויש האוהבים מרקם חלק.

  • טועמים ומתבלים לפי הצורך: טועמים את החומוס ומוסיפים את התבלינים לפי העדפת
    כם. אפשר להוסיף עוד מיץ לימון, מלח או כמון לפי הצורך.

  • הגשת החומוס (צילחות): מעבירים את החומוס לקערת הגשה וניתן להוסיף פפריקה מעושנת, עשבי תיבול טריים קצוצים, שמן זית וגרגירי חומוס. (אפשר גם לטגן את גרגירי החומוס עם בצל לתוספת מעל למנה)

    נהוג להגיש עם פיתות (אפשר גם חיטה מלאה), ירקות, ביצה קשה ובתאבון לכם (=

טיפים למתכון חומוס גרגירים

עבור חומוס בעל מרקם חלק, השתמשו בבלנדר עוצמתי או בלנדר של חברת נינג׳ה שהוכיח את ביצועיו.
אם אין לכם טחינה, אפשר להחליף בחמאת שקדים, קשיו או אגוזים.
השתמש בשום טרי וכתשו אותו לטעם עמוק יותר. מצאו עוד מתכונים בתפריט מבשלים וקדימה למטבח, מתכונים כמו איך מבשלים עדשים שחורות, כמה זמן מבשלים ביצה קשה, רוטב לרביולי קל להכנה, פלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות ועוד.
הוסיפו תבלינים אחרים כמו כוסברה, פפריקה מעושנת או צ'ילי חריף (לחובבי החריף)
מומלץ לשמור את החומוס עד יום נוסף במקרר בכלי אטום.

מתכונים נוספים

error:
דילוג לתוכן