איך מבשלים חיטה

חיטה היא סוג ממשפחת הדגניים מאוד תרבותי ברחבי העולם, ומזון בסיסי לצלחות הבריאות שלנו. ידוע כבסיס לקמח וללחם ומומלץ להכיר את עולמם המגוון של זני חיטה ושיטות בישול המעניינות.

מתכון יחסית פשוט להכנת גרגירי חיטה

רכיבים למתכון:

הוראות בישול:

  1. שוטפים את גרגרי חיטה במים קרים.
  2. מערבבים בסיר את גרגרי החיטה השטופים עם 3 כוסות מים. אפשר להוסיף כף מלח אם רוצים לא חייב.
  3. מרתיחים את המים, לאחר ההרתחה מנמיכים את האש למצב נמוך
  4. מכסים את הסיר ומבשלים כ-45-60 דקות או עד שגרגרי החיטה רכים אך עדיין לעיסים.
  5. לאחר הבישול, מסננים את כל עודפי המים ומערבבים עם מזלג.

תבשיל חיטה חציל עם קצת גזר כורום ופטרוזליה

תבשיל חיטה עם חצילים

מומלץ להשתמש בגרגרי חיטה מבושלים עבור סלטים, מרקים או כתוספת לאוכל מבושל.

כמה טיפים שכדאי לדעת לגבי החיטה שלכם:

גרגרי חיטה: גרעיני חיטה מלאה, מלאים בסיבים וחומרים מזינים. מושלם עבור סלטים, פלפלים ממולאים ותבשילים.

בורגול חיטה: גרגירי חיטה מבושלת אשר מיובשת וסדוקה. חיטה זו מתבשלת מהר ויש לה מעט טעם אגוזי. מומלץ לסלטים, טבולה, בורגול עגבניות, סלט בורגול חמוציות מיובשות ועשבי תיבול. מצאו עוד מתכונים מתאימים כמו איך מבשלים בורגול, בישול עדשים שחורות, חומוס גרגירים, תירס ועוד.

חיטה דורום: משמשת להכנת קמח סולת, בסיס מצוין עבור פסטה וקוסקוס. חיטת דורום או חיטת פסטה היא מין חיטה טטרפלואידי היחידה המגודלת בצורה חקלאית. היא גם ידועה כחיטה במקרם קשה ממיני החיטה הנפלאים.

פסטה חיטה

טכניקה לשליטה בטכניקות הבישול

השריית החיטה: מומלץ להשרות את גרגרי החיטה ללילה שלם אשר תרכך אותם ותצמצם את זמן הבישול.

בישול החיטה: בישול על אש נמוכה מאוד מומלץ עבור החיטה וגם ידוע ואידיאלי לבישול עבור כל זני החיטה, בכדי לשמור על מרקם עדין ללעיסה חמאתית.

שלב הרתיחה של החיטה: אם ברצונכם לבצע שיטת בישול מהירה יותר, מומלץ לבשל חיטת בורגול.

בישול חיטה בלחץ יכול להפחית באופן משמעותי את זמן הבישול, אך המרקם יכול להיות מאט שונה ממרקם של בישור על אש נמוכה. מזכיר את הריזוטו כאשר מבשלים בבישול זמן לא מלא.

איך ניתן לשפר את טעם החיטה לאחר הבישול

לגבי מרק, השתמשו במרק ירקות או ציר עוף במקום המים להעשיר את עומק הטעם.

תבלינים עשבי תיבול שהחיטה אוהבת: כמון, כורכום, כוסברה, פטרוזיליה, נענע או שמיר.

אגוזים וזרעים: אגוזים וזרעים קלויים מוסיפים ניגוד מרקם מענג.

עבור ארוחת בוקר יש שאוהבים דייסת שיבולת שועל עם אגוזים פירות יער או פירות העונה ויוגורט.

סלטים: סלט חיטה מפוצץ עם גבינת פטה וירקות, או טאבולה עם חיטת בורגול, עשבי תיבול ורוטב לימון.

סלט חיטה בורגול

מנות עיקריות: כששואלים אותכם איך מבשלים חיטה זה לא כזה סיפור והחמין ביתי יכול להיות גם בבית שלכם. חוץ מהחמין יש תבשילי חיטה של סלק, פלפלים ממולאים במילוי בורגול, ריזוטו חיטה ואוסובוקו ירקות שורש עם סלט ירקות וחיטה.

מעבר ליסודות החיטה

גרגרי חיטה מונבטים: שפר את תכולת הפרודוקטים התזונתיים והוסף טעם מתוק למתכון.

חיטה במרקמים שונים: חיטת דורום לנגיסה קשה ומוצקה יותר, גרגרי חיטה אדומים לטעם מעט מתוק ואגוזי.

אמץ את מגוון האופציות שיש לחיטה לספק, והדגן הצנוע הזה יכול להפוך לאינספור ארוחות טעימות, בריאות ומזינות, ולהפוך לאבן יסוד במסע הקולינרי שלך.

error:
אתם יודעים לזהות איכות רואים עליכם!
דילוג לתוכן