מתכון קלאסי בסיסי לגבי איך מכינים פנקייקים
מתכון שיכול להספיק ל2 עד 3 אנשים. אפשר להכפיל את הכומיות לקהל רחב יותר.
רכיבי המתכון:
הוראות הכנה:
- מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, סוכר והמלח בקערה.
- בקערה נפרדת יש לערבב את הביצה, תמצית וניל, חמאה והחלב.
- ערבוב של כל המרכיבים יחדיו, עד יציקה סמיכה (לא לערבב יותר מידי)
- מחממים מחבת על אש בינונית עם חמאה. אם יש מחבת נון סטיק לא חייב חמאה.
- מבשלים את מרקם הפנקייק לפי הגודל הרצוי בין 1 ל2 דקות בכל צד. לשים לב לצבע מוזהב של כל צידי הפנקייק
צילחות הגשה מומלצות לפנקייק
- פירוט טריים כמו תות שדה, אוכמניות, פירות יער, מנגו ופירות אקזוטים.
קצפת או גלידה ישתלב מעולה למנה. אפשר להציץ במתכון שלנו לגבי איך מכינים קצפת ולהוסיף לצילחות המנה. - תוספות מתוקות כמו שוקולד, ריבת חלב, מייפל, שוקולד לבן גם ישתלב מעולה לפנקייק.
- אפשר להוסיף אבקת סוכר למראה יותר מעניין (כמו בתמונה) אך צריך לחשוב על רמת המתיקות של המנה.
את נוזל הפנקיק מומלץ לשמור במקרר עד יומיים. מצאו עוד מתכונים מגוונים בתפריט ראש האתר, כמו ביצה מקושקשת עננים, איך מבשלים תירס, כמה זמן צריך לבשל אורז או ביצה קשה כמו במסעדות? מתכונים זמינים לכם בתפריט מבשלים בתחתית קישורי האתר.
היסטוריית הפנקייק
אחרי שלמדנו איך מכינים פנקייק קצת היסטוריה לא תזיק. עדויות ארכיאולוגיות מצביעות על הכנת פנקייקים עוד לפני 3500 שנה ביוון העתיקה, שם נהגו לאכול אותם כחלק מטקסים דתיים. נהגו לאכול את הפנקייקים בצורה שטוחה וקלה שהיו עשויים בעיקר מקמח, מים, ביצים וחלב.
התפתחות באירופה:
- במאה ה-15, הפנקייקים התחילו להכין אותם עם שמרים, מה שהפך אותם ליותר רכים ואוורירים.
- במאה ה-17, הפנקייקים הפכו למנה ותחליף פופולרי לארוחת הבוקר. נהגו להגיש אותם עם סירופ פירותי, ריבה ופירות טריים.
- במאה ה-19, הפנקייקים הגיעו לארצות הברית ונהפך למאכל מאוד אהוב בין רגע, ב USA נהגו להגיש אותם עם חמאה, סירופ מייפל ולעיתים גם בשר ונקניקיות.
מה ההבדל בין פנקייק לקרפ?
- עובי הפנקייקים עבים יותר והמרקם רך ואוורירי יותר מהקרפים.
- הפנקייקים יכולים להיות מוגשים כמנה עיקרית, בעוד שהקרפים מוגשים בדרך כלל כקינוח.
- הפנקייקים עשויים בדרך כלל מקמח, מים, ביצים, חלב וסוכר. הקרפים עשויים בדרך כלל מקמח, מים, ביצים, חלב ומלח.
- אופן ההכנה של הפנקייקים היא בישול בבמחבת רגילה, בעוד שהקרפים נאפים במחבת שטוחה מיוחדת שבדרך כלל צידי המחבת ללא קימור.
מצאו עוד מתכונים מעניינים בתפריט איך מכינים של הסיר של אמא. מתכונים כמו, איך מכינים קינואה, כמה זמן בישול צריך עבור חיטה, חומוס גרגירים, מתכון מומלץ לפלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות או אולי מתחשק לכם רוטב לרביולי קל להכנה.