איך מכינים קינואה

איך מכינים קינואה

איך וכמה זמן צריך לבשל קינואה?

קינואה, דגן רב תכליתי ומזין, הוא פשוט להכנה ויכול להיות תוספת נהדרת לכל ארוחה. להכנת קינואה, התחל בשטיפה יסודית כדי להסיר את הציפוי הטבעי שלה, הנקרא ספונין, שיכול לתת לה טעם מר.

אפשר לשחק עם הקינואה לאחר הבישול באמצעות מזלג בכדי לתת לה מרקם קל ואוורירי. אפשר גם לתבל אותו במלח, פלפל, עשבי תיבול או תבלינים בכדי לאזן את הטעמים במנה שלך. ניתן ליהנות מקינואה חמה או כתוספת קרה לסלטים. טעמו האגוזי והמרקם הלעיס הופכים אותו לבחירה מעניינת ופופולרית למגוון רב של מתכונים שונים.

היום לדעת איך מכינים קינואה, זה לא כל כך קשה ומומלץ לנסות גם בביתכם. עברתם על מתכוני האתר וכבר למדתם איך לבשל חיטה, עכשיו הגיע זמנה של הקינואה. בין אם אתם מחפשים אלטרנטיבה נטולת גלוטן לדגנים או פשוט רוצים לשלב יותר דגנים מלאים בתזונה שלכם, שליטה בבישול הקינואה יכולה לפתוח לכם עולם חדש של אפשרויות קולינריות. דגן הקינואה מאוד עתיק ואפשר לומר שהוא לא רק קל לבישול, אלא גם מכיל ערכים תזונתיים, וביניהם: מגנזיום, קצת סידן והמון חלבון ושפע של מרכיבי תזונה חיוניים.

מתכון פשוט יחסית להכנת קינואה

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים או מרק ירקות
  • 1 כף שמן זית או חמאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופציה להוסיף למנה המבושלת או לסלט:

  • עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
  • גמבה אדומה קצוצה
  • בצל סגול קצוץ דק

הוראות בישול:

  1. שטיפת הקינואה: שוטפים את הקינואה בעזרת מים קרים עדיף לשטוף בעזרת מסננת צפופה (תלוי בעובי הקינואה)
  2. שלב הבישול: מחממים על אש בינונית שמן זית או חמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מגיע לריכוך בצבע זהוב, עד כ-3-4 דקות. מוסיפים שום ומבשלים עוד כ-1-2 דקות.
  3. צליית הקינואה: מוסיפים לסיר את הקינואה לאחר שהיא שטופה היטב עם הבצל והשום. ומערבבים במשך 2 עד 3 דקות בכדי לצלות מעט את הקינואה.
  4. מבשלים את הקינואה: מוזגים פנימה 2 כוסות מים או את הציר ירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים בעזרת מכסה את הסיר, מבשלים עד כ 15-20 דקות, או עד שהקינואה כבר רכה וספגה את כל הנוזלים.
  5. תיבול המנה: לאחר שהקינואה מבושלת, מניחים את הסיר על משטח קריר ונותנים לו לנוח כאשר הוא מכוסה, למשך כ 5 דקות. לאחר מכן, מסירים את המכסה מהסיר ומערבבים קלות את הקינואה בעזרת מזלג. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. (אפשר להוסיף את העשבי תיבול במידה ואוהבים)

מצאו עוד מתכונים לקטניות בתפריט מבשלים באתר. היום לא כל כך קשה לדעת איך מבשלים בורגול או כמה זמן לקוח לבשל חיטה. הוראות הכנה לבישול תירס, חיטה, אורז, גרגירי חומוס ועוד.

מתכון לסלט קינואה פשוט: קינואה מבושלת משולבת עם מלפפונים חתוכים גס, עגבניות שרי לחוצת ל2, להוסיף פטרוזיליה קצוצה ורוטב ויניגרט עם לימון לפי הטעם. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומגישים צונן למנה מרעננת ומזינה.

קצת ידע לגבי הספונין – ציפוי טבעי שיש לקינואה

ספונינים או סאפונין הוא תרכבת טבעיות המצויות במגוון צמחים שונים. יש להם תכונות שגורמת ליצור קצף (בועות) כאשר הם מעורבים במים. בדגנים אפשר למצוא אותם בקינואה, שעורה, שיבולת שועל, ובעוד זנים שונים של חיטה. ספונינים נחקרו על היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלהם, כגון תכונות אנטי דלקתיות ונוגדי חמצון. עם זאת, יש להם גם השפעות אנטי-תזונתיות על ידי הפרעה לספיגת החומרים התזונתיים. למרות זאת, צריכה מתונה של דגנים המכילים ספונין כחלק מתזונה מאוזנת נחשבת בטוחה עבור רוב האנשים. מידע זה נתון מתכנים הקיימים ברשתות ואין להשתמש בתוכן זה כמובן מאליו. (יש לבדוק בעוד מקורות בכדי להתבסס על מידע יותר מדויק)

דירוג ממוצע / 5.

מתכונים נוספים

error:
דילוג לתוכן