איך להכין קצפת יציבה?
גם את/ה רוצה לדעת איך קצפת מגיעה למצב יציבות מלאה? קצפת מפנקת יכולה להיות תוספת מענגת לקינוחים, קפה, משקאות שונים, פנקייק, עוגות וכל מיני פינוקים לארוחת הבוקר. עם מרקם יציב, קליל ואוורירי, הוא יכול לתת טעם והצגה לגבי אינספור של מנות מעודפות.
להכין קצפת משלך בבית זוהי משימה לא כלכך קשה ויכולה להיות ממש פשוטה באופן מפתיע שתאפשר לך לשלוט ולהנפיק טעם ייחודי בהתאם להעדפותיך. בכדי להשיג איזון מושלם של מתיקות ושמנת, כל מה שאתם צריכים זה מס׳ מרכיבים בסיסיים ומקצף ידני או מיקסר. במתכון הבא אנו נגלה דרך להכין קצפת ביתית שתפתיע גם אותך שזה לא כל כך קשה בשלבים פשוטים ומרכיבים שאפשר היום למצוא בכל בית.
רכיבי המתכון:
הוראות הכנה:
- צינון המרכיבים והקערה: מניחים את הקערה, המטרפה והשמנת במקרר למשך 30 דקות לפחות (אפשר במקפיא למשך 15 דקות). מרכיבים קרים יכולים לעזור להקצפה מהירה יותר וליציבות הקצפת.
- שלב ההקצפה: מוזגים את השמנת לאחר הצינון לקערה קרה ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרות פסגות רכות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, תמצית וניל, הל ומלח תוך כדי הקצפה.
- להקשיח: ממשיכים להקציף עד שנוצרות פסגות נוקשות. היזהרו לא להקציף יתר על המידה, כי הקרם עלול להיות גרגירי או נוזלי.
- טועמים את הקצפת ומתקנים את המתיקות או התבלינים במידת הצורך. עבור טוויסט ייחודי, אפשר להוסיף ליקר בטעמים (אגוזי לוז, תפוז או תות) או קורט לבנדר מיובש או עלי ורדים.
קצת טיפים לגבי המתכון:
השתמשו בקצפת עשירה בשומן (לפחות 32% שומן) בכדי לקבל תוצאה יציבה ועמידה עבור הקצפת.
עדיף שלא להפסיק את הערבול עד אשר הקצפת מוכנה. הקצפת יתר יכול להוביל את המרקם לחמאה שימו לב ולא לקצפת, שימו לב. מצאו עוד מתכונים שווים בתפרית מבשלים של מאמא, רוטב לרביולי קל להכנה, ביצה מקושקשת עננים, מידות עשייה לביצה קשה, איך מבשלים בורגול ועוד.
לקצפת יציבה יותר אפשר להוסיף יחד עם השמנת כף גבינת מסקרפונה.
מה שנשאר לכם מהקצפת אפשר לשמור עד 24 שעות במקרר בכלי אטום, אך המרקם עשוי להתרכך מעט.