שקשוקה היא מנה מנצחת מהמזרח התיכון. מנה תוססת ומלאת טעמים שכבשה את חובבי ארוחת הבוקר והיום גם צהרים וערב ברחבי העולם. מקורה מצפון אפריקה, ארוחה מענגת שהמרכיבים בדרך כלל, ביצים ובסיס רוטב עגבניות עשיר ומתובל. איך מכינים שקשוקה? היופי של השקשוקה טמון בפשטות הכנת המנה. מה שהופך אותה למושלמת לכל ארוחה ביום. עם תערובת של פלפלים, בצל ותערובת של תבלינים ארומטיים, המנה הזו מתפקעת בצבע מגרה ומספקת ארוחה משביעה ומזינה.
במתכון זה, נמצא פרודוקטים מעניינים ליצירת שקשוקה טעימה וייחודית. תוספת אופציונליות כמו גבינת פטה מפוררת ועשבי תיבול טריים יכולות לשדרג ולאזן את המנה. בין אם אתם מחפשים להרשים אורחים בארוחת בוקר או פשוט רוצים ליהנות מארוחה בריאה וטעימה. לפני שאנחנו שואלים איך מכינים את השקשוקה הטעימה הזאת, תבדקו עם הסועדים אם הם/ן אוכלים חריף. במידה ותרצו לבשל שקשוקה חריפה, יש להוסיף 1-2 פלפלי צ'ילי לתבשיל. מתכון שקשוקה זה בטוח יהפוך למרכיב עיקרי במטבח שלכם. מומלץ להגיש אותו עם לחם קלוי או פיתה על הגז(: בכדי לספוג את הרוטב המענג ותתענגו מכל ביס של השקשוקה מהמטבח הקלאסי.
בבקשה מתכון לשקשוקה טעימה ומלאת טעם:
רכיבים:
הוראות הכנה לשקשוקה ביתית:
-
הכנת הרוטב:
– מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה או במחבת מטגנים על אש בינונית.
– מוסיפים את הבצל הקצוץ והפלפלים. מטגנים עד שהירקות מתרככים והבצל שחום, כ-5-7 דקות.
– לאחר מכן מסויפים את ההעגבניות המרוסקות (או העגבניות הטריות) ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
– הוספת חצי כוס מים או המרק הירקות עם השום הטחון ופלפלי הצ׳ילי (במידה והוחלט על מנה חריפה) ומערבבים לאיחוד.
-
הוספת התבלינים
– מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הפפריקה, הכוסברה, זרעי הקימל, ופלפל הקאיין (אם והוחלט להשתמש). מבשלים 1-2 דקות, נותנים לתבלינים לשחרר את הארומה שלהם.
– מוסיפים את הסוכר , מלח ופלפל לפי הטעם.
– מביאים את התערובת לרתיחה ונותנים לה להתבשל במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים.
-
הוספת ביצים לשקשוקה
– יוצרים חורים ברוטב בעזרת גב הכף. שוברים ביצה לכל שקע, יש להקפיד לרווח אותן באופן שווה במחבת.
– מתבלים את הביצים במעט מלח ופלפל.
– מכסים את המחבת במכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים, כ-5-7 דקות.
– אם אתם מעדיפים חלמונים מוצקים יותר, מבשלים עוד כ4 דקות.
-
לפני הגשה
– לאחר שהביצים מבושלות לפי טעמכם, מסירים את המחבת מהאש.
– מפזרים מלמעלה כוסברה טרייה קצוצה או פטרוזיליה. מוסיפים גבינת פטה מפוררת ואבוקדו פרוס אם רוצים.
– אפשר לזלוף בלסמי על האבוקדו במידה והוחלט להגיש עם אבוקדו.
– מגישים מיד עם לחם קלוי או פיתה לטבילה.
– אפשר להגיש עם טחינה בצד, גרגירי חומוס מבושלים אם יש.
מצאו עוד מתכונים בתפריט מבשלים בתחתית האתר, מתכונים קלים להכנה: ביצה מקושקשת, פלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות, איך מבשלים בורגול טעים, חומוס גרגירים או עדשים שחורות ועוד מתכונים שווים לכל בית.