גם אתם חשבתם לעשות ביצה מקושקשת כמו בבתי מלון? זה לא כל כך קשה! בבקשה מתכון מושלם לביצים מקושקשות הכוללת שלושה מרכיבים מרכזיים: ביצים, חמאה וקרם פרש אופציה להוסיף לפי הטעם גם עירית / כוסברה, פלפל ומלח (מומלץ אטלנטי)
ההדגשה לגבי שימוש של בביצים טריות ואיכותיות והקצפתן בעדינות יחד עם המלח והפלפל.
במתכון הבא אתם אתם לא תלמדו איך מבשלים ביצה קשה, אלה איך לעשות ביצה מקושקשת עננים כמו בבתי מלון או חבר/ה טבח/שף שהפתיע את חוש טעמכם.
יש לבשל בבישול על אש נמוכה ולערבוב כל זמן הבישול את הביצים להשגת מרקם קרמי ומזמין.
לבסוף, להוריד את המחבת מהאש בכדי לשלוט בתהליך הבישול ולהימנע מבישול יתר של הביצים.
השיטה הזו יכולה לגרום לביצים טרופות להיראות ברמה יוקרתיות וקטיפתיות שמומלץ להגיש על לחם בריוש או צנימים עבים עם חמאה.
הדגש של המנה היא לגבי הפשטות ותשומת לב לפרטים מייחדים את מתכון הביצה המקושקשת שלו, ויוצרת מנה מפנקת ונגישה לטבחים וחובבי בישול ביתיים.
מצרכים:
הוראות הכנה:
- לשבור את הביצים לקערה עם החלב פלפל ומלח לערבב היטב
- להמיס את החמאה על אש קטנה ואז להשפוך את הביצים למחבת להגביר את האש לאש בינונית
- להניח 20 שניות על הגז ואז להוריד ולערבב 20 שניות עם לקקן ככה עד שהביצים מתגבשות להיות מקושקשות ורכות. (מומלץ להוציא אותם שהם רכות)
- להניח על חתיכת בריוש חרוך בחמאה ועירית קצוצה
תריחו, תתפנקו ובתיאבון 😋
תודה רבה לשף דור דוד מלכה על המתכון והסבר לאופן ההכנה של המנה.