איך מכינים שקשוקה

איך מכינים שקשוקה

שקשוקה היא מנה מנצחת מהמזרח התיכון. מנה תוססת ומלאת טעמים שכבשה את חובבי ארוחת הבוקר והיום גם צהרים וערב ברחבי העולם. מקורה מצפון אפריקה, ארוחה מענגת שהמרכיבים בדרך כלל, ביצים ובסיס רוטב עגבניות עשיר ומתובל. איך מכינים שקשוקה? היופי של השקשוקה טמון בפשטות הכנת המנה. מה שהופך אותה למושלמת לכל ארוחה ביום. עם תערובת של […]

איך מכינים קינואה

בישול קינואה

איך וכמה זמן צריך לבשל קינואה? קינואה, דגן רב תכליתי ומזין, הוא פשוט להכנה ויכול להיות תוספת נהדרת לכל ארוחה. להכנת קינואה, התחל בשטיפה יסודית כדי להסיר את הציפוי הטבעי שלה, הנקרא ספונין, שיכול לתת לה טעם מר. אפשר לשחק עם הקינואה לאחר הבישול באמצעות מזלג בכדי לתת לה מרקם קל ואוורירי. אפשר גם לתבל […]

איך מבשלים אורז

איך מבשלים אורז

בישול אורז הוא תהליך פשוט הכולל שילוב של בישול עם מים, רתיחה ואידוי. הוא מספק בסיס רב תכליתי למגוון מנות שונות בשל טעמו המיוחד המשלים למנות ומרכיבים שונים. לדעת איך מבשלים אורז מאוד מומלץ היום בכל בית. אורז הוא מזון בסיסי עבור למעלה ממחצית מאוכלוסיית העולם ומגיע בזנים רבים כמו לבן, שחור, בסמטי, מלא, יסמין […]

איך מבשלים חיטה

איך מבשלים חיטה

חיטה היא סוג ממשפחת הדגניים מאוד תרבותי ברחבי העולם, ומזון בסיסי לצלחות הבריאות שלנו. ידוע כבסיס לקמח וללחם ומומלץ להכיר את עולמם המגוון של זני חיטה ושיטות בישול המעניינות. מתכון יחסית פשוט להכנת גרגירי חיטה רכיבים למתכון: 1 כוס גרגרי חיטה מים מלח (אופציונלי) הוראות בישול: שוטפים את גרגרי חיטה במים קרים. מערבבים בסיר את […]

איך מבשלים תירס

איך מבשלים תירס

כמה זמן צריך לבשל תירס? תירס טרי לוקח זמן בישול של כ30 עד 40 דקות. מומלץ להוציא תירס אחד לבדיקה ולבדוק את רכות פרי התירס לפני המשך המתכון. בישול תירס הוא עשייה קולינרית פשוטה אך מספקת שמביאה לידי ביטוי את המתיקות והפריכות הטבעית של ירק הקיץ האהוב הזה. אז איך מבשלים תירס וכמה זמן הבישול […]

איך מבשלים חומוס גרגירים

מבשלים חומוס גרגירים

איך מכינים גרגירי חומוס? חומוס גרגירים, מאכל מענג וקלאסי מומלץ לכל מטבח. המתכון מציע הזדמנות יצירתית להתנסות עם קטניות שונים כדי ליצור מנה בריאה וכן גם יכול להיות לשלוח אותכם למיטה אם תכבידו באכילה. יצא לכם לשאול את החברים איך מבשלים חומוס גרגירים? כששואלים אותך איך מבשלים, זה לא כל כך קשה כמו שחושבים, אפילו פשוט […]

איך מכינים קצפת

איך מכינים קצפת

איך להכין קצפת יציבה? גם את/ה רוצה לדעת איך קצפת מגיעה למצב יציבות מלאה? קצפת מפנקת יכולה להיות תוספת מענגת לקינוחים, קפה, משקאות שונים, פנקייק, עוגות וכל מיני פינוקים לארוחת הבוקר. עם מרקם יציב, קליל ואוורירי, הוא יכול לתת טעם והצגה לגבי אינספור של מנות מעודפות. להכין קצפת משלך בבית זוהי משימה לא כלכך קשה […]

כמה זמן מבשלים ביצה קשה

כמה זמן מבשלים ביצה קשה

כמה ואיך מבשלים ביצה קשה? ביצים קשות הן מזון רב תכליתי ומזין שניתן ליהנות ממנו בפני עצמו או להשתמש בו כמרכיב במאכלים שונים. יצא לכם לאכול במסעדה או אצל חבר, טבח או שף ביצה במידת עשייה שהטריפה אותכם? אתם שואלים את עצמכם כמה זמן מבשלים ביצה קשה ולמה זה לא יוצא לי כמו שאכלתי אצל […]

איך מבשלים בורגול

איך מבשלים בורגול

מתכון איך לבשל בורגול בורגול פילאף, מרכיב צדדי ומזין במטבח המזרח תיכוני, לבורגל יש טעם מעט אגוזי ומענג אשר נותן לנו מרקם לעיס משביע. אל תחששו מלדעת איך מבשלים בורגול, זה לא קשה ובריא (פחות למטוגן). מתכון זה עבור סוג בורגול פילאף, פחמימה מלאה ועשירה בסיבים תזונתיים, העשוי מגרעיני חיטה המבושלים ומיובשים. בין אם אתם […]

פלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות

פלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות

איך מכינים פלפלים ממולאים בבשר ואורז? תתפלאו אך המתכון לא כל כך מסובך, גם את/ה יכול. את מנת הפלפלים הממולאים שכוללת פלפלים ממולאים בתערובת של בשר טחון מבושל, אורז, ירקות ותבלינים. שילוב הטעם של הפלפל המתוק עם המילוי המלוח יוצר ארוחה מאוזנת, מנחמת, מרגשת ומשביעה. המתכון הקלאסי הזה פופולרי במטבחים שונים ברחבי העולם, ואצלנו בארץ […]

רוטב לרביולי קל להכנה

רוטב לרביולי קל להכנה

רוטב שמנת דוקסל פטריות רוטב שמנת פטריות דוקסל הוא תוספת עשירה לרביולי (אפשר גם לנסות לסוגי פסטות שונים). המתכון של דור מורכב פטריות שמפיניון, שום ובצל מבושלים בבסיס קרמי, שמוסיפים עומק של טעם למנת הפסטה. איכויות האדמה והאומאמי של הפטריות משלימות את הטעמים העדינים של הרביולי, ויוצרות שילוב מאוזן היטב. הקרמיות של הרוטב מעניקה מרקם […]

ביצה מקושקשת עננים

ביצה מקושקשת כמו בבתי מלון

גם אתם חשבתם לעשות ביצה מקושקשת כמו בבתי מלון? זה לא כל כך קשה! בבקשה מתכון מושלם לביצים מקושקשות הכוללת שלושה מרכיבים מרכזיים: ביצים, חמאה וקרם פרש אופציה להוסיף לפי הטעם גם עירית / כוסברה, פלפל ומלח (מומלץ אטלנטי) ההדגשה לגבי שימוש של בביצים טריות ואיכותיות והקצפתן בעדינות יחד עם המלח והפלפל. במתכון הבא אתם […]

איך מבשלים עדשים שחורות

איך מבשלים עדשים שחורות

עדשים שחורות, המוכרות גם בשם עדשים בלוגה, הן אחד מזני העדשים המבוקשים ביותר. הם מתאימים לבישול יחסית מהיר ולמאכלים מגוונים ומלאי טעם, המתאפיינים בתזונה בריאה ועשירה בארומת ניחוח האגוז. כמו כל העדשים, עדשים שחורות עשירות בחלבון, סיבים, ברזל וחומרי תזונה חיוניים. אפשר להשתמש בהן למרקים, לסלטים ותבשילים ותוספות לשולחן השוק שלכם ויצבעו לכם את שולחן […]

כל מה שרצית לדעת על שולחנות שוק לאירועים

כל מה שרצית לדעת על שולחנות שוק לאירועים

מהו שולחן שוק? שולחן שוק הוא סגנון הגשה מיוחד ומרשים לאירועים, שבו מוגשים מגוון מאכלים על גבישולחן גדול בצורה אסתטית ומושכת. במקום צלחות מוגשות בנפרד, השולחן עצמו הופךלתצוגה קולינרית מפתה עם ערמות של אוכל, ירקות חתוכים, לחמים, רטבים ועוד. הקונספט מאפשר לאורחים לצעוד סביב השולחן, לבחור מה שמושך את עיניהם ולהרכיב אתהמנה המושלמת על צלחתם. […]

איך מכינים פנקייק

איך מכינים פנקייק

מתכון קלאסי בסיסי לגבי איך מכינים פנקייקים מתכון שיכול להספיק ל2 עד 3 אנשים. אפשר להכפיל את הכומיות לקהל רחב יותר. רכיבי המתכון: ½ כוס קמח ¼ כפית מלח 1 וחצי כפיות אבקת אפייה 1 ¼ כוסות חלב 1 כף סוכר 1 ביצה 3 כפות חמאה מומסת (אופציה) חצי כפית תמצית וניל הוראות הכנה: מערבבים […]

error:
אתם יודעים לזהות איכות רואים עליכם!
דילוג לתוכן