איך מכינים פלפלים ממולאים בבשר ואורז?
תתפלאו אך המתכון לא כל כך מסובך, גם את/ה יכול. את מנת הפלפלים הממולאים שכוללת פלפלים ממולאים בתערובת של בשר טחון מבושל, אורז, ירקות ותבלינים. שילוב הטעם של הפלפל המתוק עם המילוי המלוח יוצר ארוחה מאוזנת, מנחמת, מרגשת ומשביעה.
המתכון הקלאסי הזה פופולרי במטבחים שונים ברחבי העולם, ואצלנו בארץ כבר כל אחד/ת מכיר (:
לכל טבח יש את הנגיעה שלו עם טעם ייחודי משלו בתיבול ובהכנה.
לעתים הפלפלים מוגשים כמנה עיקרית וניתן להתאים אותה בהעדפה תזונתית שונה באמצעות מילויים אלטרנטיביים כגון קינואה, עדשים או ירקות.
פלפלים ממולאים מספקים אפשרויות תזונתיות עבור אנשים / טבחים / מאמות המחפשות/ים ארוחה מהנה ומזינה.
מצרכים:
מצרכים לרוטב:
הוראות הכנה:
- מתחילים עם המילוי: מטגנים בסיר את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה (אל תשכחו להשאיר חופן מהכוסברה בצד, בשביל הרוטב).
- כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את האורז. מוסיפים מלח, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים בין 6 ל 7 דקות מכוסה על אש נמוכה ומורידים מהאש.
- מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא ממש עד הסוף).
- הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומסננים. מטגנים את הבצל בסיר מעט גבוה (מסוג שיכול להיכנס לתנור) ומוסיפים את מיץ העגבניות, כוס מים, מלח, פלפל חריף וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את חופן הכוסברה ששמרנו בצד.
- מניחים את הפלפלים בסיר ושופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור ואופים על גריל למשך חצי שעה נוספת
מתכון של דודה פרנסין 🌹
תודה רבה לשף דור דוד מלכה על המתכון והסבר לאופן ההכנה של המנה.